2017. január 4., szerda

BÚÉK 2017

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
Nálunk így teltek az ünnepek, remélem másoknál is hasonlóképpen:


Ez most egy karácsonyi dicsekvős poszt lesz:) Ezeket a játékokat kaptuk egymástól, rokonoktól, barátoktól. Mivel mindenki tisztában van a legújabb "függőségemmel", ezért igyekeztek ennek megfelelő ajándékot választani. A csillagvizsgálóson kívül mindet kipróbáltuk. Egy része nem gyerekjáték, azoknak az ismertetését és posztolását másokra hagyom, a többiről igyekszem beszámolni. Addig is egy gyors véleményezés:

Village: Klassz játék, ketten próbáltuk. Én (talán túl) gyors ütemben kinyírtam az egész népemet, a másik játékos pedig igyekezett egyszerre minél többet a táblán tartani (de volt aki meg sem született). Végeredmény: ugyanannyi pont, ugyanannyi vásárlólapka, ugyanannyi életben maradt meeple. Ennek vajon mekkora az esélye? :)

A csillagvizsgáló rejtélye: nagyon kíváncsi vagyok a játékra. Ezt az egyet nem próbáltuk ki, mert ez egyszer játszható (bár az én memóriámmal akár hetente egyszer is...) és úgy gondolom, egy ilyen játékalkalom minden szempontból nagyobb rákészülést igényel.

Pandemic: engem megfertőzött :) rögtön hármat játszottunk vele, egyet a legkönnyebb verzióval és kettőt a legnehezebbel. 2:1-re megvertük a játékot. Az egy vesztett játék pedig azért volt, mert véletlenül a felső kb 15 lap közé keveredett 3 víruskártya. Bármikor jöhet a következő menet.

Camel Up Supercup: a hosszabb pálya nagyon kellett. A többi modul pedig tényleg dob a játékon. Ideje is volt, mert féltem, hogy egy idő után ellapaosodik a játék. Egyeske a nálunk a legnagyobb Camel Up fan, minden nap megkérdezi, mikor próbálhatja már ki. :)

Grabolo: gyorsasági gyerekjáték vagy partijáték. Majd írok róla.

Monstermania: a szörnyimádó két és félévesnek. Egyelőre "dominózunk/kirakózunk" vele, ő pedig ettől nagyon boldog. Majd írok róla.

4 in line: ezt azt hiszem nem nagyon kell bemutatni. Ajándékba kaptuk, és örülök neki. Úgy gondolom, hogy bármennyi és bármilyen játéka van otthon a szülőknek, egy gyerek ismerje meg "ezeket" a játékokat is.

Halli Galli: szintén gyorsasági gyerekjáték vagy partijáték. Majd írok róla.

És a karácsony után az újévi fogadalom:
Az elmúlt hónapokban (nem is) kicsit elhanyagoltam a blogot, szánom-bánom, igyekszem ezt jóvá tenni és 2017-ben minél rendszeresebben írni minél jobb minőségben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése