2016. január 21., csütörtök

Kicsoda? Micsoda? (Granna)

forrás:granna

Leírás

45 találós vers, 45 rajzos megfejtés, 4 lyukacsos sajtdarab mint eredményjelző, és sok-sok vidám kisegér, akik segítenek megtalálni a helyes megfejtést valamennyi vershez. Egy igazán kedves és szellemes játék, semmiképp se szalassza el. Érdekesség a termékkel kapcsolatban: A kártyán lévő versikék Varró Dániel szerzeményei! (forrás: shopline)

Ajánlott kor: 4-7
Játékosok száma: 1-4
Játék ideje: 5-10 perc (Nekünk ennyi idő kellett 2 játékos esetén)


A játék menete

Mindenki maga elé tesz egy eredményjelző sajtszeletet, amin öt lyuk van. Ezeket a lyukakat kell betömni egy-egy sajtmorzsával, amit a helyes válaszokért lehet kapni. A kártyákat képpel lefelé leteszünk, majd a kérdező (lehet játékvezető, vagy felváltva kérdezhetnek a játékosok) vesz egy kártyát és felolvassa róla a verset. Aki megmondja a megoldást az kap egy korongot amit beletesz a sajtjába. Akinek először lyukmentes a sajtja, az nyer.




Játékszabály


BGG link: -


Vélemény

Anya (18 múlt...)
Mi tetszett a játékban: Szeretem ezeket a találós kérdéseket és a Sárkány Samu Fejtörői kérdéseit is. A gyerekek élvezik a verseket és a találgatást, és ha csak egyszer-kétszer tudjuk végigjátszani mert utána már kívülről fújják, ár-érték arányban szerintem akkor is megéri, hiszen egy foglalkoztató füzet sem kerül kevesebbe. Amikor egyeskével elővettük, egy szuszra végig kellett olvasni az összes kártyát, annyira tetszettek neki a találós kérdések.

Mi nem tetszett a játékban: Szerintem kicsit tág a 4-7 éves korig besorolás, az ötéves Egyeske majdnem az összes választ tudta elsőre, egy hétévesnek ez már nem kihívás. Nem negatívum, csak tény, hogy legalább egy olvasni tudó játékos kell hozzá (ha a többiek nem tudnak olvasni, akkor ő játékvezető lesz).

Fogsz még vele sokszor játszani: Mindhárom gyerekkel kétszer vagy háromszor végigjátszom az összes kártyát, utána már a kérdés első két szavából tudni fogják a válaszokat, ezért ennél több menetre nem számítok.

Teszt korosztály: 5+
Értékelés: 3/5

Ár:1290 HUF


forrás:granna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése