2016. január 26., kedd

Boribon - a nagy szamócavadászat (Keller & Mayer)

Leírás

Boribon és Annipanni végre szamócákra bukkant a nyári réten. Ám ezekhez a szamócákhoz nem könnyű eljutni. Segítsetek nekik! Rakd ki a kártyákból az ösvényt, ami elvezet a szamócabokorhoz. Meglátod, nem is olyan nehéz. Ha odaértél, egy szamóca máris a tiéd lehet. Nem kell hozzá kocka, nem kell számolgatni. Gyors, mulatságos és rövid ideig tart. Éppen megfelel a kisgyermek koncentrálóképességének. (forrás: Keller & Mayer)

Ajánlott kor: 3-7
Játékosok száma: 2
Játék ideje: 15 perc



A játék menete

A tábla két sarkából indul Boribon és Annipanni a középen található szamócákhoz. 56 útrészletet ábrázoló lapka van, amit felváltva húznak a játékosok és abból építik a saját útjukat a szamócákhoz. Aki zsákutcát rak, vagy kifut a tábláról vagy belefut a másik útjába az leszedi a lapokat és újra kezdi építeni az utat. Aki a szamócához ér, az vehet egyet magának. Az nyer akinek több szamócája lesz a játék végén. (a régi Csonti játék új köntösben)

Játékszabály:



BGG link: -

Vélemény

Anya (18 múlt...)

Mi tetszett a játékban: Gyors, pörgős játék, még a nagyon türelmetleneknek is ajánlanám. Egyszerű szabályok, gondolkodni mégis kell, hiszen nem mindegy hogyan forgatom az útlapkát, közeledek vagy éppen távolodok a szamócáktól. Amikor a háromévessel próbáltam játszani, ott a lapok lerakásánál külön meg kellett beszélni, hogy hányféleképpen tudjuk a lapkát lerakni és melyik lenne a legelőnyösebb. (Későbbi lapkalehelyezős játékokhoz szerintem jó kezdés.) Nekik ez még nem mindig egyértelmű, hanem komoly agymunka. Ami persze nem hátrány, sőt... Ami a témát illeti, Marék Veronika Boribonjával mellényúlni nagyon nem lehet, hiszen nagyon sokan szeretik a játékmackó történeteit.
Mi nem tetszett a játékban: Szerintem a korosztályt kicsit túllőtték. Hétéves gyerekkel még nem próbáltam ezt a játékot, de úgy gondolom öt éves kor vége felé ez a játék már bekerül a szekrény mélyére.
Fogsz még vele sokszor játszani: Igen. Az ötéves Egyeske szívesen leül vele játszani, mert bár neki már nincs benne semmi kihívás, de nagyon szeret izgulni azon, hogy éppen Boribon vagy Annipanni kapja a szamócát. A négyéves szerintem a tökéletes korosztály, ő élvezi is a játékot, közben pedig próbálja felismerni a legjobb lehelyezést. Aztán majd amikor Hármaska hároméves lesz, akkor a játék majd újra előkerül. Egyeske feltalálta az egyszemélyes játékot is. Mivel a lapkákat húzzuk, ezért szerencsén múlik a dolog és nincs részrehajlás (a lapokat mindig legjobb tudása szerint rakta le), így ő mindkét szereplővel volt egyszerre és drukkolt felváltva hol Annipanninak, hol Boribonnak.

Teszt korosztály: 4+

Értékelés: 4/5

Ár: 3490 HUF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése