2016. február 1., hétfő

Digit (Piatnik)

forrás: BGG


Leírás

A Digit játék nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. A játékkártyákon található ábrákat kell kirakni a pálcikákból. A feladat nem is olyan könnyű, mert a kiinduló ábrából egyszerre csak egy pálcika helyezhetô át. A játék fantasztikusan fejleszti a logikai és forma felismerô készséget, e mellet pedig komoly kombinációs készséget igényel. (forrás: Gémklub)

Ajánlott kor: 8+
Játékosok száma: 2-4
Játék ideje: 20 perc



A játék menete: 

Cél: Minél több képet kirakni, azaz minél több kártyádtól megszabadulni. Csak egy pálcikát mozgathatsz, hogy az adott ábrát megkapd. A régi gyufás játékokhoz hasonlít. Minden játékos kap 5 lapot. Felfordítjuk a kezdő kártyát a pakli tetejéről. A pálcikákat kirakjuk eszerint. Ez a kezdő ábra. A legkisebb játékos kezd. Át kell raknia egy pálcikát úgy, hogy a kezében lévő 5 kártyán lévő ábra valamelyikét megkapja. Ha sikerül, lerakhatja azt a kártyalapot az adott feladatkártyára, a következő játékosnak ezt kell kiraknia. Ha nem, akkor húznia kell egy kártyát, és a következő játékos jön. (forrás: Okosjáték)

Játékszabály:


BGG link:


Vélemény

Anya (18 múlt...)

Mi tetszett a játékban: A lassan öt és fél éves Egyeskével ültünk le játszani. Ő nagyon lelkes volt, mert szereti a gondolkodós játékokat. A játékszabály nagyon egyszerű, könnyen megtanulható, így gyorsan belekezdtünk a "kirakózásba". Mivel ő jóval a korhatár alatt van, ezért nyitott kártyákkal játszottunk, és én nem taktikázni próbáltam (lásd. nyitott digit), hanem őt segítettem. Mindig egyesével végigmentünk a kártyáin, és átbeszéltük melyiket hogyan lehetne forgatni, és hány pálcikát kellene áthelyezni, hogy megkapjuk a mintát. Egyeske nagyon koncentrált, tényleg kemény munka volt neki átlátni egyszerre az összes kártyáját és azoknak a forgatási lehetőségeit. Éppen ezért elég hamar el is fáradt (ritkán látom ilyen hamar elfáradni egy játéktól), de elmondása szerint élvezte a játékot. Utazáshoz pont jó a mérete, hiszen egy pakli kártya és öt pálcika az egész.

Mi nem tetszett a játékban: Egyet kell értenem a BGG-n kommentelő Kether1983-mal: inkább több személyes készségfejlesztő játék mint társasjáték. Szívesebben veszek le a polcról egy valamilyen téma köré épülő, játékmenetében összetettebb vagy viccesebb játékot.

Fogsz még vele sokszor játszani: Mindhárom gyerekkel kipróbálom majd, de ha többször nem kérik akkor nem erőltetem.

Teszt korosztály: 5+

Értékelés: 3/5

Ár: 2990 HUF


forrás: BGG
forrás: BGG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése