2022. november 27., vasárnap

Robbanó cicák partipakk

 


Leírás

Cicák, robbanások, lézersugarak és kecskék… Ismerős a szöveg? És hogy mivel több a Robbanó cicák – partipakk, mint az eredeti kiadás? Nem szimplán több lap van benne, hanem különleges kártyáival még több csavart vihettek a játékba! Mert mit is tud ez a játék? A Robbanó cicák egy kártyalapokba oltott orosz rulett, ahol minden körödben eldöntheted, kijátszol-e lapokat, amivel kiszúrsz a társaiddal, vagy merészen húzol egy lapot a pakliból – ami akár robbanó cica is lehet! (forrás: tarsasjatekok.com)
A robbanó cicák társasjáték kibővített változata, itt 2-5 fő helyett 20-10 fő játszhat egyszerre.

Ajánlott kor: 7+

Játékosok száma: 2-10

Játék ideje: 15 perc

A játék menete:
A játékszabályból: "A kártyapakliban előfordul néhány robbanó cica. A játék elején középre tett pakliból a játék során felváltva húztok majd kártyákat, míg valaki fel nem húz egy robbanó cicát. Ha ez megtörtént, a játékos felrobban. Mivel így már igencsak halott, kiesik a játékból. A játék addig folytatódik, míg egyetlen játékos marad, ő nyeri meg a játékot."
A húzópakli lapjainak és a játékosoknak a száma egyre fogy, miközben a robbanó cica kártyákat újra és újra vissza kell keverni az egyre kisebb húzópakliba. Különböző akciókkal viszont befolyásolhatjuk a lapjárást (újrakeverés, felső lapok átnézése és átrendezése, stb.)



Vélemény

Hármaskánál az iskolában (harmadik osztály) kb. félévente van társasjátékos klubnapközi. Ilyenkor minden gyerek bevihet társasjátékot és csoportokba verődve mindenki azzal játszik amelyikhez kedve van. Nagyon díjazom ezt a kezdeményezést, mert a nem játszókhoz is eljutnak játékok amitől talán ők is kedvet kapnak otthon játszani, és én is szeretem utána itthon hallani, hogy a többiek mivel játszanak. Gyűjtöm az ötleteket. Egyik ilyen nap végén azzal jött haza a gyerek az iskolából, hogy neki Robbanó cicák kell. Minden játékboltban azt kérte, én pedig az ára miatt valahogy nem tudtam rászánni magam a vásárlásra, illetve kétségeim voltak, hogy tényleg olyan jó-e a játék mint amennyire felkapott. Aztán mivel úgy tűnik nem csak "megláttam és most rögtön akarom"  kívánság volt, hanem hónapok múlva is emlegette, ezért névnapja alkalmából teljesítettük a vágyát és kapott egyet. A partipakkot választottuk, mert a sima max 5 játékossal kevés lett volna.
Már a doboz kinyitása is röhögőgörcsöt váltott ki az amúgy is mindig vidám gyerekből. Mi is jót derültünk rajta, rögtön megadja az alaphangulatot a játékhoz. A játékszabály szintén vicces (lásd a idézetet feljebb). A lapokon a rajzok nem az én ízlésvilágomat tükrözik, nem szeretem az ilyen stílusú rajzokat. A feliratok jópofák, a gyerekek szeretik olvasgatni.  Rögtön 3-4 kört lejátszottunk. Mivel egy játék pár perc, azért könnyen rábólint az ember arra, hogy "csak még egyet", aztán egyszer csak elment vele egy csomó idő. Mivel faék egyszerűségű a szabálya és gyors játék, ezért bármilyen vendéggel is gyorsan le lehet játszani néhány menetet. Amikor én hétvégén felébredtem, akkora a gyerekek már reggel hét óta nem tudom hányadik kört játszották. Majd délután és este is. Sokat. Nagyon sokat.
Hátránya az ugyanaz mint bármelyik egymással kiszúrós játéknak: sértődékenyeknek és fáradt gyerekeknek kerülendő. Nálunk is volt "persze, direkt engem" c. nagyjelenet, ezt sajnos néha nehéz elkerülni. Ilyenkor ezt a játékot félre kell tenni a pihentebb napokra.
Összefoglalva: szerintem egy jópofa, de túlárazott játék, Hármaska szerint viszont minden pénzt megér.



Mások véleménye:

Mit játsszunk?: https://www.youtube.com/watch?v=QxsOgGSH1sk

Ludens: https://ludens.blog.hu/2015/09/05/exploding_kittens_ezert_orult_meg_a_vilag

Játékszabály: https://drive.google.com/file/d/1MB1CYgk3NoMzJLTKBOQeCAS5T8q0dsSt/view?usp=sharing

BGG link: https://boardgamegeek.com/boardgame/256804/exploding-kittens-party-pack

Teszt korosztály: 9+

Értékelés: 8/10

Árkategória: 10000-15000 HUF

Vásárláshoz link: https://reflexshop.hu/robbano-cicak-partipakk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése