2024. január 2., kedd

Sólyomszem

 

kép forrása: https://a-gameshop.hu/solyomszem/
Kép forrása: kép forrása: https://a-gameshop.hu/solyomszem/


Leírás

"Kis kártyajáték nagy indiánoknak!Az indiánok látása kiváló, vajon a tiéd is az? Figyeld meg “sasszemmel” a lapokat mint egy indián és légy te a leggyorsabb! Az a játékos nyer, aki elsőként megtalálja a felfordított lapok helyét! Minden kártyán 4 különböző tárgy van, 4 eltérő színben. A játékban a lapokat kell egymás mellé illeszteni úgy, hogy az egymás mellé illesztett lapokon a 4 egymással határos szimbólum képe és színe különböző legyen! " (forrás: Sólyomszem társasjáték - A-gameshop társasjáték)


Ajánlott kor:5+

Játékosok száma:2-6

Játék ideje:10 perc

A játék menete: Minden kártyán 4 különböző szimbólum van 4 színben. A 4 szimbólum a lapokon közvetlenül határos egymással. Amikor a játékos egy lapot illeszt a egy másik lap mellé, akkor a két lap találkozásánál 4 szimbólum kerül egymás mellé. A játékosok csak úgy tehetnek lapokat egymás mellé, hogy a 4 egymással határos szimbólum képe és színe különböző legyen! A játékos a már az asztalon lévő (utolsóként letett) lap bármelyik oldalához illesztheti lapját, azzal az egy kitétellel, hogy a játékos által lerakott lap csak egy (már az asztalon lévő) lappal érintkezhet!



Vélemény

Bevallom, hogy Egyeskével és Ketteskével nagyon régen játszottuk ezt a játékot. Egyeske sokszor játszott vele, ő nagyon szerette a Yakari mesét is (nekem mindig az jut a játékról az eszembe). Aztán ők kinőtték, és így Hármaskánál ez a játék valahogy kimaradt, mert inkább a két nagyobb játékaival játszott. Valamelyik nap a kezembe került és gondoltam félreteszem az unokáknak. :) A kilenc éves Hármaska meglátta és kérte, hogy próbáljuk ki. Bár komolyabb és hosszabb játékokkal szokott játszani, ez tetszett neki és visszatette a játékok közé, hogy ez még maradjon a polcon. Nekem is jó volt az a pár perces dominózás amíg ezt rakosgattuk. Nem kell számolni vagy nagyon koncentrálni, egy agyzsibbasztó hét után egy kisgyereknek pont jó kikapcsolódás. Azért egy kilenc évesnek már nyilván nem venném meg, de így, hogy van, miért ne játszanánk vele néha.
Kisgyerekeseknek viszont kifejezetten ajánlom. Csak egy pakli kártya, bárhol bármikor elfér. Maguk a kártyalapok vastagok és műanyag hatásúak, ezért jól bírják a kis kezek általi kiképzést. A gyerekeknek pedig komoly feladat az, hogy egyszerre többfelé is kell koncentrálni:
- figyelni kell a kígyó két végét
- nézni, hogy milyen lapok vannak a kézben
- a kézben tartott lapok közül a formára és a színekre egyszerre kell koncentrálni és észrevenni azokat a képeket amelyek nincsenek a már letett lapokon.



Mások véleménye: -

Játékszabály: https://drive.google.com/file/d/0ByvCJDR_meHfekZuMnRYdDZpdUE/view?usp=sharing&resourcekey=0-5eImGekHqePmtZX9yAPCwg

BGG link: https://boardgamegeek.com/boardgame/1201/game-set-match

Teszt korosztály: régebben 4+, mostanában 9+

Értékelés: 7/10

Árkategória: Kb, 3500 HUF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése