2015. december 21., hétfő

Contura (Ravensburger)

Leírás:

Repülő, olló, vagy autó? Tapints, gondolkozz és találd ki! Az Ügyes Boci remek társasjáték a kicsiknek, mely szórakoztatva fejleszti a képzelőerőt és a tárgyak felismerését. 40 különböző tárgy vár arra, hogy tapintva felismerjék. Hogy senki se leskelődjön, a készletben két boci-maszk található. Ezt feltéve csak a kezekre hagyatkozhatnak a gyerekek.

Ajánlott kor: 3-7 év (viszont a játékszabályban 8+ besorolású szabály is van)
Játékosok száma: 1-4
Játék ideje: 15 perc




A játék menete:
Négy játékot ajánlanak a játékszabályban négy korosztálynak.
1. játék 3,5 éves kortól: a dobozból húzni kell egy formát és a kinyomó táblákba lehet a kicsiknek visszapakolni.
2. játék 4 éves kortól: bekötött szemmel a soron lévő játékos megpróbálja tapogatással kitalálni milyen formát adtak a kezébe.
3. játék 5 éves kortól: a középre berakott idomokból összetett szavakat próbálnak létrehozni a játékosok és a létrejozott szavak formáit kapják meg.
4. játék 8 éves kortól: bekötött szemmel kell kitapogatni a formákat majd azok "negatívjait" a kinyomó lapokból és oda (szintén bekötött szemmel) beilleszteni. 


 

Vélemény

Egyeske (4 év 7 hó):
Mi tetszett a játékban: a formák
Mi nem tetszett a játékban: -
Fogsz még vele sokszor játszani: igen

Anya (18 múlt...):
Mi tetszett a játékban: Tetszik az alapötlet, hogy a gyerekek tapogatva találgatnak, s bár szakértő nem vagyok, de úgy gondolom nagyon jó fejlesztő játék (erre biztos van valamiféle kéz-agy koordináció kifejezés). Egyeske nagyon élvezte a bekötött szemmel kitapogatást . Gondolom ez olyan korosztályos dolog is, hiszen a "csukd be a szemed és kapsz valamit" is nagyon izgalmas neki. Ketteske inkább csak nyitott szemmel tapogatta és mondta mi van a kezében. Egyszer kipróbálta az álarcot, de aztán le is kellett venni (úgy tűnt, neki egy kicsit félelmetes, hogy nem látja mi történik közben körülötte), de hát a szabályban nagyon okosan a három és fél éveseknek nem is írják az álarcot, hanem pont a nyitott szemmel való találgatást. Végül úgy játszottunk, hogy Egyeske bekötött szemmel Ketteske pedig nyitott szemmel mondta, hogy mit adtam a kezébe. Én a bíró szerepét magamra vállalva csak osztogattam a formákat. Nekik nagyon tetszett, rögtön két kört is kellett vele játszani.
Mi nem tetszett a játékban: Felnőtt szemmel nem túl izgalmas játék, inkább a csak a gyerekek kedvéért játszom mint a saját szórakoztatásomra. Lehet, hogy ez azért volt mert bíróként csak passzív játékos voltam, de két ekkora gyereknél első játéknál ezt így gondoltam megoldani. Lehet, hogy legközelebb megpróbálok beállni én is találgatni és akkor majd változik a véleményem.
Fogsz még vele sokszor játszani: Igen, mert szerintem "jót tesz" a gyerekeknek ez a fajta finommotorikát fejlesztő játék.

Teszt korosztály: 3+
Értékelés: 3/5

Ár: 3990 HUF



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése