2015. december 18., péntek

Slammers (M-Ágnes)


Leírás:

A Slammers egy gyorsaságról és ügyességről szóló társasjáték. Fogjátok kezetekbe a kalapácsot, terítsétek le a kártyákat, és amint meghalljátok valamelyik, a kártyán szereplő tárgy, vagy élőlény hangját, csapjatok le minél gyorsabban! Aki elsőként találja el a legtöbb kártyát helyesen, megnyeri a játékot!

Ajánlott: 6 éves kortól
Játékosok száma: 2-4
Játék ideje: kb. 15 perc


Játék menete:

Ez egy hangfelismerő gyorsasági játék, amiből mi a 3 és fél illetve 4 és fél éves gyerekkel nem versenyezve játszunk. Gyorsasági játéknál valószínűleg leblokkolás és utána elkeseredés lenne a vége. Viszont nagyon tetszik, hogy fülelni kell benne és felismerni a hangjukról a dolgokat, úgyhogy kicsit változtattunk a szabályokon, hogy a kicsik is tudjanak vele játszani. Így nem egymás ellen játszanak, hanem egymás mellett.
Eredetileg négy szett kártyát kellene összekeverni az asztalon, és a kalapács két oldalával lecsapni és így egy párt felszedni amikor halljuk a kártyán szereplő dolog hangját. Én szétszedtem a paklit és minden gyerek maga elé kirak egy szett kártyát, ahol minden hanghoz egy kép van. Amikor hallják a hangot, akkor a saját szettjükből veszik fel a lapokat. Így a nagyobb gyerek nem szedi fel mindig a kisebb elől, illetve könnyebben átlátható a 14 lap egy kisgyerek számára mint az 52.

BoardGameGeek: Slammer BGG link

 

Vélemény:


Egyeske (4 és fél év):
Mi tetszett a játékban: a kalapács
Mi nem tetszett a játékban: minden tetszett
Fogsz még ezzel sokat játszani? Igen

Ketteske(3 és fél év):
Mi tetszett a játékban: hogy sorban mindent felszedtem
Mi nem tetszett a játékban: a kalapács (ő nem is használja, a kezébe szedegeti fel a kártyákat)
Fogsz még ezzel sokat játszani? Igen

Anya (18 múlt...)
Mi tetszett a játékban: egyike azon kevés társasoknak amik a hallást és a hang-kép összekötését fejlesztik.
Mi nem tetszett a játékban: a kalapáccsal olyan erősen kell rácsapni a kártyára ha fel akarjuk szedni a képet, amire egy ekkora gyerek nem képes. Nálunk az egyik a kezébe szedegeti a kártyákat, a másik kalapácsol, de nem tudja vele felszedni. Viszont amíg játszunk, addig Hármaska boldogan rágcsálja a maradék kalapácsokat :)
Fogsz még ezzel sokat játszani? Havonta egyszer biztos előkerül, de függőséget azért nem okoz...

Teszt korosztály: 3+

Értékelés: 3/5

Ár: 4790 HUF
Vásárláshoz link: http://mesefutar.hu/termek/noris_slammers__tarsasjatek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése