2015. december 21., hétfő

Lotti Karotti (Ravensburger)


Leírás:

A tapsifülesek szaladnak a zamatos répához, de az út meglepetésekkel teli: lyukak nyílnak a földben, és zsupsz belepottyan a tapsifüles.

Ajánlott kor: 4+
Játékosok száma: 2-4
Játék ideje: 30 perc


A játék menete:

A Lotti Karotti társasjáték egy pörgős nyúlverseny, ahol minden játékos elsőként igyekszik feljuttatni nyúljait a domb tetejére. Minden körben kártyákat húzunk, amelyekkel vagy a nyulakat tudjuk előrébb léptetni, vagy a domb tetején lévő répát forgatjuk el. Ez utóbbi esetben elfordul az egész játéktér, és ha valamelyik nyúl alá lyuk kerül, az leesik. Ha egy játékos mind a négy nyulát elveszti, kiesik a játékból. (forrás: gémklub)


Képek forrása: BGG





Vélemény


Egyeske (4 év, 9 hó)
Mi tetszett a játékban: a tekerintés
Mi nem tetszett a játékban: amikor leesett a nyuszim
Fogsz még vele sokszor játszani: igen

Ketteske (3 év, 8 hó)
Mi tetszett a játékban: amikor azt húztam, hogy tekerhetek
Mi nem tetszett a játékban: -
Fogsz még vele sokszor játszani: igen

Anya (18 múlt...)
Mi tetszett a játékban: Szerintem a játék minden szempontból telitalálat, A gyerekek imádják a témáját is, a "tekerintés" pedig teljesen lenyűgözi őket. Nagy előnye, hogy felnőtt nélkül is tudnak vele játszani (egyszerre egy nyuszit visznek). Múltkor a nagy egyedül játszott vele (tulajdonképpen a játék és a nagy répa ellen) és drukkolt a saját nyuszijának, hogy feljusson. Ez a második társasjáték (a Slammers botjainak rágcsálása után) amibe Hármaska is beszállt, és az ölemben ülve szorgalmasan dugdosta a saját nyuszijait a lyukakba.
Mi nem tetszett a játékban: A játékban elvileg minden nyuszi egyszerre részt vehet, és a játékos dönti el, hogy melyikkel lép. A sok nyuszi viszont csak átláthatatlanná tenné számukra a pályát, ezért mi úgy szoktuk játszani, hogy egyszerre egy nyuszival próbálunk feljutni és ha leesik akkor indulunk a következővel.
Fogsz még vele sokszor játszani: Igen. A majdnem öt-, és a a majdnem négyéves is nagyon szeretik és sokszor játszanak vele, és ez lesz az egyik olyan játék amibe majd Hármaska is egészen hamar be tud szállni.
Frissítés: Egyeske 5 éves múlt, és már az összes nyuszival egyszerre játszik, nem egyesével viszi őket amikor az aktuális a lyukba pottyan. Ügyesen mérlegeli, hogy mikor melyik bábuval érdemes lépni.


Teszt korosztály: 3+

Értékelés: 4/5

Ár: 5490 HUF
Vásárlás: http://www.gemklub.hu/ravensburger-lotti-karotti-tarsasjatek.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése