2015. december 21., hétfő

Hercegnők a bálon (Dino)

kép forrása: BGG

Leírás:

A mesebeli királyságban ünnepi bálra készülnek, amelyre valamennyi hercegnőt meghívnak majd. Az ilyen ünnepélyes eseményre azonban nem egyszerű dolog megfelelően előkészülni. Egy hercegnő azonban nem feledkezhet meg semmiről. Szeretnétek neki segíteni? Meg kel találnia a legfontosabb báli kellékeket és végül ki kell választania az igazi királyfit!

Ajánlott kor: 5+
Játékosok száma: 2-4
Játék ideje: 30 perc (nekünk kb 15 perc alatt ment le)


A játék menete

A hercegnők kockadobással mennek körbe a küső (rózsaszín szíves) körön. Amire lépnek azt fel kell fordítani és megnézni mi van alatta. Aki ruhára, cipőre, rózsára vagy koronára lép, megkapja a saját ruháját, cipőjét, stb. Vannak "kimaradsz x körből" és "adj vissza egy kelléket" szívek is. Akinek megvan miden kelléke az bemehet a belső (kék szíves) körbe, és ott amikor ő van soron megnézhet egy szívet (nem dob), így keresi a hercegét. Akinek a herceg is megvan az nyeri a játékot.




Vélemény:

Egyeske (4 év, 8 hó)
Mi tetszett a játékban: A kocka és amikor bementem belülre.
Mi nem tetszett a játékban: Amikor nem én nyertem.
Fogsz még vele sokszor játszani: igen

Ketteske (3 év, 8 hó)
Mi tetszett a játékban: A hercegnők
Mi nem tetszett a játékban: -
Fogsz még vele sokszor játszani: igen

Anya (18 múlt...)
Mi tetszett a játékban: Baba-mama börzén vettem a játékot, túl sokat nem vártam tőle, de azt tudtam, hogy a két ovis lánynak nagyon fog tetszeni a Disney hercegnős játék. A nagyobbik teljesen odavan az átlátszó rózsaszín "üveg" kockáért (ő annak mondja). A kicsi pedig ugrál izgalmában amikor felfordítjuk a kártyát, hogy kiderüljön mi van alatta. Se nem fejlesztő játék, se nem kihívás a felnőtteknek, de egy könnyen érthető és kicsik számára izgalmas játék. A Disney minták pedig tényleg teljesen lenyűgözik őket. A téma és a nehézség is telitalálat a két ovis gyereknek. Szülök részére pedig jó pont, hogy könnyű szabályok miatt önállóan is tudják játszani felnőtt segítség nélkül, ha úgy alakul. A szerencse mellett a memória is szerepet játszik benne, hiszen a belső körben ha megjegyzik, hogy ki mit fordított fel, könnyebben megtalálják a saját hercegüket. Illetve a külső körben is van olyan lapka, hogy oda lépnek ahova akarnak, aminél szintén sokat számít ha tudja merre van az a kellék ami neki még hiányzik.
Mi nem tetszett a játékban: Az első játéknál kicsit elhúzódótt az első szakasz, mert mindannyian úgy jártunk, hogy felváltva kaptuk és adtuk vissza a kellékeket, amit nekem a végén már elég vontatottnak tűnt.
Fogsz még vele sokszor játszani: Igen, mert a Disney hercegnők soha nem mennek ki a divatból :)

2015.12.10 megjegyzés: ma volt nálunk egy ismerős kislány aki emlékezett, hogy játszott már itt ezzel a játékkal, és most újra kérte. Így a három lány elvonultak és szépen lejátszottak egy teljes játékot egyedül, csak akkor jöttek oda hozzánk amikor a speciális lépéseket kellett felolvasni a játékszabályból. Ezt a partit azért is gondolom nagy dolognak, mert egyik gyerek sincs még hat éves. És bár tudom, hogy nem ez a játék a társasjátékok csúcsa, de én már látom a fényt az alagút végén... :)

Teszt korosztály: 3+
Értékekelés: 3/5

Ár: 3100 HUF
Vásárlás: http://www.kreativjatek.hu/tarsasjatek/hercegnok-a-balban-tarsasjatek-dino.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése