2015. december 21., hétfő

Raketofix (Piatnik)

forrás:Gémklub

Leírás:

A Raketofix egy vidám szórakoztató játék a mozgás, a gondolkodás és a beszéd fejlesztésére! Lenne kedved ellátogatni Mobilix, Kaotix és Animalix bolygókra? Szeretnél megismerkedni ezeknek a távoli bolygóknak a lakóival? Ebben a játékban megteheted, az fix! Repülj távoli bolygókra, ismerd meg az érdekes bolygólakókat és segíts nekik a különböző feladatokban! A Grimassimix játék logopédusokból és fejlesztőpedagógusokból álló tervezőcsapata egy új játékot alkotott, a gyermekek beszéd- és mozgáskészségének fejlesztésére. A beszédkészség fejlődése más területekkel például látás, hallás összefüggésében áll. Ezért ebbe a játékba a beszédkészség fejlesztése mellet ezeknek a területeknek a fejlesztését is bevonták. (forrás: Gémklub)

Ajánlott kor: 5+
Játékosok száma: 2-4 (a leírás alapján csapatokban is játszható)
Játék ideje: 25 perc (szerintem sokkal rövidebb)


A játék menete:

Speciális dobókockával kell dobni, amin a három bolygó, egy joker, egy törött rakéta (egyszer kimaradsz) és egy, a három bolygót együtt ábrázoló (a játékos választja ki hova akar "lépni") ábra van. Amilyen színű bolygót gurít a játékos, arra a nagy bolygólapra kell fújnia a papírrakétát, és ott a húzott kártyán lévő feladatot végrehajtania. A helyes megoldásért csillagok járnak. Ha egy játékos meglátogatta az összes bolygót, akkor össze kell számolni a szerzett csillagokat, és akinek a legtöbb van az nyer.
A bolygókon végrehajtandó feladatok:





Vélemény:

Egyeske (4 év, 9 hó)
Mi tetszett a játékban: az, hogy kaptam csillagokat
Mi nem tetszett a játékban: az, hogy eltörött a rakétám
Fogsz még vele sokszor játszani: - 

Ketteske (3 év, 8 hó)
Mi tetszett a játékban: a mutogatós (a mobilix kártyák)
Mi nem tetszett a játékban: a törött rakéta
Fogsz még vele sokszor játszani: - 

Anya (18 múlt...)
Kipróbáltuk, hogy hogyan kellene fújni a rakétát, de a fújás ereje sem volt megfelelő, illetve a fizika ismereteik is hiányosak ahhoz, hogy tudják hol kell megfújni a rakétát ahhoz, hogy megfelelő irányba menjen. Némi gyakorlás után majd gondolom belejönnek, de most az első alkalommal inkább félretettem a rakétát és csak simán húztunk egy kártyát a dobásnak megfelelően.
Azon meglepődtem, hogy az állatos feladatok (négy vagy több állat esetén) nehéznek bizonyultak a majdnem öt évesnek is. Én felsoroltam az állatokat, neki pedig ezt meg kellett jegyeznie és "lefordítania állatnyelvre". A négy állat megjegyzése még menne, az állatnyelveket is mondta amikor egyesével soroltam az állatokat, de a sorozatnál már elakadt, és kellett pár kör mire kezdett ráérezni.
Mi tetszett a játékban: Játékosan fejleszti a gyerekeket, ők meg még élvezik is. A leírások szerint logopédusok és fejlesztőpedagógusok dolgozták ki a játékot és sokat segít 3-6 éves gyerekeknek az iskolai készségek kifejlesztéséhez. Egy cikk róla: http://felelosszulokiskolaja.hu/index.php/2014/05/28/jatekkal-megelozhetoek-a-tanulasi-nehezsegek-raketofix/
Mi nem tetszett a játékban: Bár a gyerekeknek tetszett (de lehet hogy ez is csak az új játéknak szólt), felnőtt szemmel semmi izgalom nincs benne.
Fogsz még vele sokszor játszani: egyszer-kétszer még előveszem, hátha tényleg olyan hasznos, de nem lesz belőle családi kedvenc.

Teszt korosztály: 3+
Értékelés: 2/5

Ár: 4999 HUF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése