2015. december 21., hétfő

Grimaffen (Selecta)

kép forrása: BGG

Leírás:

Majomparádé mindenütt! Majmok csapata vág képeket az állatkert látogatóinak és utánozzák a hangokat, amit csak hallanak, az oroszlán hörgésétől kezdve a rendőrautó szirénájáig. De ki képes emlékezni a helyes sorrendre és lesz a legjobb utánzó majom, maga a Majomkirály? 

Ajánlott kor: 5+
Játékosok száma: 2-6
Játék ideje: 10 perc



A játék menete:

Dobj a kockával és végy egy korongot a megfelelő színű toronyból, majd tedd képpel felfelé középre. Ha banánt dobtál a kockával bármelyik színt választhatod. Tégy úgy, ahogy a korongon látod: 
Sárga: Használd a kezed az utánzáshoz! 
Narancs: Utánozd a hangot! 
Rózsaszín: Vágj arcokat! 
Zöld: Utánozd az állat hangját! 
Kék: Használd a karjaidat!
Most fordítsd a korongot képpel lefelé, a következő játékos jön soron! A következő játékos az előző játékos korongja mellé rakja a sajátját képpel felfelé. Ha egy szín kifogyott bármelyiket lehet választani helyette. Először a lefordított képeken látható dolgokat kell utánoznod a helyes sorrendben, utána jöhet a saját korongod. Sikerült? Nagyszerű! Most fordítsd le te is a korongodat és jöhet a következő játékos köre. Ha nem emlékszel a megfelelő sorrendre sajnos kiestél ebből a játszmából, az utánad következő játékos próbálkozhat, és anélkül, hogy dobna, a te kártyádat kell felvennie. A menet véget ér, amikor csupán egy játékos marad bent. Ő lett a győztes és nyerte el a koronát Majomkirályként!


A következő képek forrása: http://www.spielkult.de/grimaffen.htm







Vélemény:

Egyeske (4 év, 6 hó)
Mi tetszett a játékban: Amikor anya grimaszolt
Mi nem tetszett a játékban: Amikor nem jutott eszembe (mit kell csinálni)
Fogsz még vele sokszor játszani: igen

Ketteske (3 év, 6 hó):
Mi tetszett a játékban: A banán, mert eszembe jutott, hogy banánt akarok enni.
Mi nem tetszett a játékban: -
Fogsz még vele sokszor játszani: igen

Anya (18 múlt):
Mi tetszett a játékban: A gyerekek nagyon élvezték (ahogy Egyeske meg is jegyezte), hogy a felnőttek is bohócot csinálnak magukból a játék kedvéért. Én meg azt élveztem amikor a gyanútlan ismerőseinket leültették játszani és kiderült, hogy itt majd nyelvnyújtogatás és mekegés lesz a feladat :) Ez egy jó kis memóriajáték, ami végre túllép a "fordíts fel kettőt és ha nem egyforma tedd vissza" kategórián amit nagyon értékelek. Egyeskének nem is nagyon kellett segíteni, ment fejből egészen sokáig. Amikor elakadt, akkor csak emlékeztettem, hogy "ez sárga korong, itt a kezeiddel csináltál valamit" és ennyiből általában be is ugrott neki mi következik. Ketteskének még többet kellett segíteni, de ettől függetlenül ő is nagyon élvezte. Az első egy-két játéknál még idegenek voltak nekik a korongok, gondolom minél többet játszunk annál ismerősebbek lesznek a feladatok és annál kevesebbet kell majd segíteni.
Mi nem tetszett a játékban: Nem kritika, mert kisebb gyerekekkel játszottam mint a javasolt életkor, de mi nem tudtuk mind a harminc korongot végigjátszani, mert annál még kicsit kevesebbre képes a figyelmük/türelmük. Majd meglátjuk hogy megy a játék öt évesen.
Fogsz még vele sokszor játszani: igen, mert a nagyobbaknak is vicces, és a kisebbek is be tudnak kapcsolódni, nálunk pedig a három gyerek miatt fontos, hogy több korosztály együtt tudjon játszani. A gyerekeknek is tetszett, mert első nap kettőt játszottunk, másnap is kérték, illetve harmadnap egy rokonunkat is "bepalizták" :)

Teszt korosztály: 3+
Értékelés: 4/5

Ár: 3590 HUF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése