2015. december 22., kedd

Kapj el ha tudsz (Piatnik)

forrás: Piatnik

Leírás

A játékosok a pakli legfelső lapját az asztalra fordítják. Ekkor mindenki megpróbálja elkapni azt az állatkát a játéktábláról, amit a kártyán láthatnak. Ám vigyázz, mert…néha az is megengedett, hogy bármely állatkát elkapd, míg más esetekben egyetlen figurát sem vehetsz el a tábláról! Figyeld a kártyákat, gyűjtsd össze a legtöbb pontot és akkor tiéd lehet a győzelem a határtalanul mókás játékban!

Ajánlott kor: 4+
Játékosok száma: 3-6
Játék ideje: 20 perc


A játék menete:

Az asztal közepére egy kerek kartonlapra rárakjuk a négy gumiállatkát. A kártyapakliból kell lapot húzni, és amielyik állat a lapon szerepel azt gyorsan elkapni. Van "bármit elkaphatsz" és "ne nyúlj semmihez" kártya is.



forrás: BGG


Vélemény


Anya (18 múlt...)
Mi tetszett a játékban: Amikor megvettem, azt gondoltam, hogy majd a két kicsi gyereknek tetszeni fog, illetve hogy majd felnőtt nélkül is jól eljátszanak vele a barátaikkal. A két gondolat közül egyik sem jött be...
Mi nem tetszett a játékban: A gyerekeket nem különösebben fogta meg a dolog, a hatéves barátunk konkrétan pár perc után otthagyta a játékot. Pedig ő kitartó tud lenni ha valami tetszik neki. Ráadásul felnőtt nélkül sem játszható, mert a gyerekek nem tudják még a lapokat úgy felhúzni, hogy ne tegyen szert akaratlanul is valamelyik játékos előnyre. Ezért egy felnőtt laphúzó játékmester kell hozzá. De ha már rászánom az időt és leülök a gyerekekkel játszani, akkor valami komolyabbat vagy viccesebbet választok.
Fogsz még vele sokszor játszani: Nem. De az egyéves Hármaskának legalább tetszenek a gumiállatkák.

Teszt korosztály: 2+
Értékelés: 1/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése