2015. december 20., vasárnap

Linus a kis varázsló (Drei Magier)

Leírás

Te jó ég! Linus a kis mágustanonc véletlenül elvarázsolta a játékait. Segítsetek neki megkeresni az elvarázsolt játékokat. Ideális memóriajáték a legkisebb korosztály számára.
Ajánlott kor: 3+
Játékosok száma: 2-5 
Játék ideje: 10 perc


A játék menete: 

Szétterítünk az asztalon 18 mágneses és 12 nem mágneses korongot, amiken hatféle különböző játék van. 18 darab lapkát ugyanezekkel a mintákkal az asztalra rakunk egy kupacba. A soron következő játékos megnézi mi van a lapkán és a fafigurával megpróbál egy ugyanolyan mintájú elvarázsolt (mágneses) korongot felemelni. Ha sikerült megtartja a lapkával együtt, ha nem, otthagyja. Az nyer aki a végén a legtöbb elvarázsolt játékot gyűjtötte.


forrás: http://www.thirstymeeples.co.uk

Vélemény

Egyeske (4 év, 5 hó)
Mi tetszett a játékban: Amikor felemeltem a korongot
Mi nem tetszett a játékban: Amikor nem találtam ki
Fogsz még vele sokszor játszani: igen

Ketteske (3 év, 5 hó)
Mi tetszett a játékban: Hogy nyertem.
Mi nem tetszett a játékban: - 
Fogsz még vele sokszor játszani: igen

Anya (18 múlt...)
Mi tetszett a játékban: Jópofa a téma és a mágneses megoldás, illetve a 3+ korhoz illően elég nagy a figura és a lapok. Testvérekkel is lehet játszani, mert a kicsi vakon emelgeti a korongokat és élvezi, a nagy pedig már memóriajátékként is használja (Nálunk ez volt fél éve, most már mindkettő figyeli a kipróbált korongokat). Első társasnak szerintem ideális.
Mi nem tetszett a játékban: Tényleg a legkisebb korosztálynak való és hamar kinövik. Nálunk a 3 és fél éves sem nagyon kéri már, de lehet, hogy ez csak egyéni ízlés kérdése.
Fogsz még vele sokszor játszani: Majd Hármaskával, mert Egyeskén és Ketteskén már nem láttam az elragadtatást, illetve nem is kérték azóta, hogy újra játszunk.

Frissítés: Kipróbáltuk Hármaskával (2 év, 1 hó). A lapok még bírják a gyűrődést, ez kisgyereknek való játéknál nagy előny. Felváltva próbálgattuk a korongokat, bár ő mindig addig próbálkozott amíg nem talált az adott ábrával egy mágneses korongot. Nem baj, jó kis figyelemfejlesztő játék mire az asztalon lévő korongokból az összes egyformát megtalálja. Én próbáltam szabályosan játszani, őt ez nem zavarta :) A játék végén persze még nem számoljuk ki mennyit talált, hiszen Hármaskának még nincs meg ehhez a számfogalma, nem is érdekli a dolog. Legalább lehet rögtön kezdeni a következő partit. Az elvarázsolt lapok viszont tetszettek neki, ahogy felragadtak a kis varázslóinasra. Másfél partit sikerült lejátszani, addig tartott a figyelme, majd sürgős szerelhetnékje támadt...
Összefoglalva aranyos kis játék, de Hármaska ugyanúgy van vele mint annak idején a többiek, hogy jobban tetszenek neki a dob és lép játékok, ahol rögtön lehet látni ki hol tart és lehet nagyon izgulni ha valakinek a kukaca/csigája/autója fej-fej mellett halad a cél felé egy másikkal.
Azért mégiscsak van létjogosultsága, hiszen jobb mint egy sima memóriajáték (kérdés, hogy ez  a kis extra megér-e ekkora árkülönbözetet), és kell egy ilyen mechanikájú játék is a készletbe.

Teszt Korosztály: 3+

Értékelés: 3/5

Ár: 6490 HUF

Vásárlás: http://www.gemklub.hu/linus-a-kis-varazslo.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése