2015. december 22., kedd

My Little Pony Hide & Seek (Hasbro)

forrás:BGG


Leírás:

Nézd meg alaposan a képet, és hunyd be a szemed! De ne less! Majd nézd meg újra. Észreveszed a különbségeket?

Ajánlott kor: 3+
Játékosok száma: 2-6
Játék ideje:20 perc


A játék menete:

Összerakjuk a képkeretet és beleteszünk 12 pónis képet. A játékosok 1 percig nézik a képet majd behunyják a szemüket. A játékvezető megfordít 3 képet, majd megkérdezi a játékosoktól melyik kép változott és miben. Aki helyesen tud válaszolni az kap egy zsetont. Az nyer aki elsőnek gyűjt össze 4 zsetont.


forrás:BGG

forrás: BGG
  

forrás: BGG

Vélemény:

Egyeske (5 év, 1 hó):
Mi tetszett a játékban: Az, hogy jó lányos játék
Mi nem tetszett a játékban: Több kártyát kellett volna egyszerre megfordítani, hogy több zsetont lehessen gyűjteni.
Fogsz még vele sokszor játszani: Hááát... igen (ez nem volt túl meggyőző...)

Anya (18 múlt...)
Mi tetszett a játékban: A pónis téma gondolom minden kislánynál nyerő, így talán azokat a gyerekeket is rá lehet venni a játékra akik egyébként nem szívesen ülnek le társasjátékozni. A lányoknál nálunk is bejött a téma, de azért a nagyobb már rájött, hogy nem minden a külcsín, ezért sem volt meggyőződve arról, hogy tényleg akar-e még ezzel játszani.
Mi nem tetszett a játékban: Semmi extra, egy nehezített memóriajáték. A négyévesnek még nehéz volt az egész képet átlátni és mind a 12 kis képet megjegyezni. Az ötéves már sokkal jobban észrevette a változásokat, de már nem találta érdekesnek a játékmenetet. Így nem tudom milyen korosztály tudna jót játszani vele. A kisebbiket így nem frusztrálnám azzal, hogy mindig végigmutogatja az összes képet mire megtalálja mit fordítottam meg, a nagyobbikkal meg sokkal szívesebben veszek elő egy izgalmasabb játékot.
Fogsz még vele sokszor játszani: én magamtól biztos nem veszem le majd a polcról. A lányokat lehet, hogy elcsábítják a csupaszín pónik, de ennél több vonzereje nincs a játéknak.

Frissítés 2016 július: ezt a játékot azóta sem vettük elő.

Teszt korosztály: 3+
Értékelés: 2/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése